Raakasuklaajäädyke ja raparperijuoma


Kesä on pitkällä, tienvarret täynnä tuoksua, värejä ja siritystä. Herkkuhampaan kolotukseen kaipaa jotakin kevyempää, raikasta ja viileää. Eikä keittiössä viitsi kauan hyöriä, joten nopeus ja vaivattomuus ovat vain plussaa. Jäädytin kakkuvuokaan raakasuklaamoussen ja nautiskelin sitä kohmeisena marjojen kera. Halutessaan makeutta saa lisää agavesiirapilla tai hunajalla. Periaatteessa sama täyte jalostuu kakuksi, kun jaksaa tehdä ensin pohjan.

Raaka-aineet

1 iso avokado
2, 5 dl raakakaakaojauhetta
12 isoa taatelia
2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna yön yli

Hienonna kaikki ainekset ja lisää tarvittaessa vettä, jotta saat massan hienoksi (riippuu oman koneesi tehosta). Levitä massa vuokaan ja laita pakastimeen.

Raparperijuoma on mahtava alkukesän herkkujuoma, mutta maistuu se näin keskikesälläkin. 

1 kg raparperinvarsia paloina
5 dl sokeria
3 dl vettä

Lisää pari luomusitruunaa lohkoina ja vaniljatanko joukkoon. 
Keittele tunti ja siivilöi pulloihin. Tiputa pari jäistä puutarhavadelmaa laseihin toimittamaan jääpalojen virkaa ja kaada hyvin viilennetty juoma laseihin.


Kommentit

Suositut tekstit