Banaanikuppikakut
Näihin kuorrutettuihin muffinseihin voi hyvin käyttää jo vähän ruskettuneita banaaneja, joissa on runsaasti makeutta.
Banaanikuppikakut
4 keskikokoista banaania
2 M-koon kananmunaa
2 dl tummaa sokeria
1 dl voita sulatettuna
1 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Muussaa banaanit haarukalla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita keskenään leivinjauhe, vaniljasokeri ja vehnäjauho. Lisää munavaahtoon rasva, banaani ja vehnäjauhot. Kääntele tasaiseksi ja jaa kuppikakkuvuokiin tai muffinsipellille. Kuppikakut onnistuvat ihan hyvin, vaikka et jaksaisi vatkata munia ja sokeria. Silloin voit lisätä 1/2 tl enemmän leivinjauhetta ja sekoittaa vain kaikki ainekset keskenään.
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kuorruta jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella.
n. 3 dl tomusokeria
1 dl pehmeää voita
hieman jauhettua kanelia
Koristele esimerkiksi kanelijauheella, sitruunamehulla kastellulla banaanisiivulla tai strösseleillä.
Suorastaan sulaa suussa eli hyviä ovat!
VastaaPoista