Maidoton, vegaaninen mustikkajäätelö
Vegaaniset jäätelöt ovat tämän kesän herkkuja. Niitä on nopea valmistaa ilman jäätelökonettakin. Sokeria ei välttämättä tarvita, halutessaan lisämakeutta voi hakea luontaisemmista makeutuslähteistä. Banaanipyörteitä monessa kodissa on pyöräytelty blenderissä pitkin talvea pakastetuista banaaninpaloista ja marjoista. Oma lempparini on mustaherukkabanaanisohjo, mutta tämä jäädyke tarjoaa enemmän kermaisuutta ja oikean kermajäätelön tuntua. Tätä jädeä ei kannata jättää pakastimeen säilytykseen, vaan nauttia heti pois. Namia.
Resepti:
1 avokado
400 ml kookosmaitoa
200 g mustikoita
vaniljajauhetta
2 rkl agavesiirappia
Soseuta kaikki tasaiseksi ja maista makeus. Valuta joko puikkomuotteihin tai esimerkiksi vuokaleipävuokaan. Pakasta. Jos haluat koristella jädet, voit ripotella kookoshiutaleita tai mantelirouhetta muotteihin ennen jäädykemassaa.
Kommentit
Lähetä kommentti