Ihanan helppoja teeleipäsiä

Isänpäivä on takana ja toivottavasti makeaa on nautittu mahan täydeltä. Meillä isä sai sänkyyn kahvin kera hedelmiä, pätkiskakkua ja teeleipiä. Teeleipiin tai skonsseihin mukavan juustoisia ohjeita löytyy myös uusimmasta Maku-lehdestä. Näitä osaa lapsikin tehdä ja valmistuvat nopeasti aamupalalle. Teeleipiä sopisi joskus arkiaamuinakin tekaista, sillä tuoreet lämpimäiset saavat hyvälle mielelle.

Skonssit

225g     vehnäjauhoja
1 rkl      leivinjauhetta
0,5 tl     suolaa 
50g       pehmeää voita
1rkl       sokeria
1 1/2 dl maitoa

Nypi kulhossa voi kuivien aineiden kanssa sekaisin. Lisää maitoa siten, että taikinasta tulee pehmeää. Kaulitse ja ota muotilla (pyöreä n. 6cm halkaisijaltaan) paloja leivinpaperoidulle pellille tai taputtele isoksi pyöreäksi levyksi ja jaa osiin. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kypsiä. Tarjoa voin tai marmeladin kanssa tuoreeltaan.
 

Kommentit

Suositut tekstit