Suklaata ja mustaherukkaa






Vietettiin tyttöjen iltaa syksyn pimeyden virkistykseksi. Wuhuu ja jippii. Hyvä ruoka ja parempi mieli ja sitä rataa. Tarjolla oli leipiä hummuksella, namia, juustoja sekä tietenkin tätä mustaherukkakakkua. Soittimesta kaikui Teflon Brothersin Maradona, pöydässä tuoksuivat ruusut ja olohuoneessa joku sytytti kynttilät halkomaan pimeyttä juuri ennen kuin kuohuviinipullo poksahti auki.

Mustaherukka-juustokakku

Pohja: 
2 isoa!   kananmunaa
1 dl        sokeria
2 rkl       kaakaojauhetta
11/4 dl   vehnäjauhoja
1/2 dl     tummaa suklaarouhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi sekä suklaarouhe. Kääntele varoen tasaiseksi. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 180 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.

Täyte:
250 g     tuorejuustoa
2 dl        kuohukermaa
3 dl        paseerattua mustaherukkasosetta
1 dl        sokeria
1 tl         vaniljasokeria
6            liivatelehteä
tilkka     vettä

Kostuta jäähtynyttä pohjaa hiukan esimerkiksi mustaherukkamehulla. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Soseuta mustaherukat siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon sokerit ja mustaherukkasose ja nostele kermavaahto joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää mustaherukkajuustomassaan liivatevesi ohuena nauhana. Kaada pohjan päälle vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli tai noin neljä tuntia.

Koristeena riehakkaan hempeät minivaahtokarkit ja valkosuklaaraaste kermapursokkeiden päällä.

Kommentit

Suositut tekstit