Cookie popsit


Joko konvehdit kyllästyttävät ja piparit meinaavat unohtua kaapin perälle? Kekseistä ja tuorejuustosta voi valmistaa pieniä naposteltavia kahville. Cakepopsit valmistetaan kakkutaikinasta, mutta cookiepopseihin voi käyttää esimerkiksi Domino-keksejä tai näin joulun jälkeen vaikkapa pipareita. Varaudu kuitenkin pieneen näpertelyyn!

1 pkt Domino-keksejä tai muita täytekeksejä

150 g tuorejuustoa

250 g tummaa suklaata 

nonparelleja

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon joko maustettu tai maustamaton tuorejuusto. Jos käytät muita kuin vaniljadominoita, ei kannata sekoittaa enää maustettua tuorejuustoa joukkoon, ettei tuloksena ole makujen sekamelska. Sekoita, kunnes saat tasaisen, pyöriteltävän massan. Halutessasi voit maustaa massaa myös esimerkiksi kanelilla tai vaniljasokerilla riippuen käyttämistäsi kekseistä ja tuorejuustosta. Pyörittele massasta palloja ja tökkää pallot halutessasi tikkuihin. Kasta jokainen tikku sulaan suklaaseen ennen kuin tökkäät tikun palloon. Tikut pysyvät pystyssä styroksissa tai sokerilla täytetyssä astiassa. Anna jähmettyä jääkaapissa. Kasta pallerot sulatettuun suklaaseen. Kannattaa varata suklaata runsaasti, jotta kuorruttaminen onnistuu vaivattomasti. Pipareiden tai muiden täytteettömien keksien kanssa tuorejuustoa tarvitsee enemmän.

Reseptiä voi muokata loputtomasti käyttämällä erilaisia keksejä, maustamalla taikinaa eri tavoin ja käyttämällä kuorrutteeseen eri suklaita tai candy melts-nappeja


Kommentit

Suositut tekstit