Gluteeniton suklaakakku

Gluteeniton suklaa-mustaherukkakakku


50 g margariinia/voita
1 dl rypsiöljyä
3 munaa 
2,5 dl steviasokeria
3/4 dl mantelijauhetta
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl kanelia
1/2 dl kaakaojauhetta
(1 tl leivinjauhetta)
1/2 dl rouhittua hasselpähkinää
3/4 dl mustaherukoita

Voitele irtopohjavuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini. Vatkaa steviasokeri ja munat. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää munasokerivaahtoon jauhot ja rasva sekä hasselpähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi. Laita vuokaan puolet taikinasta. Ripottele mustaherukat taikinan päälle ja kaada loppu kakkutaikina mustaherukoiden päälle. Paista noin puoli tuntia 200 asteessa. Tarkkaile, että kakku ei paistu liian kypsäksi. Se saa jäädä keskeltä kosteaksi mutakakun tyyliin.

Tässäpä astetta terveellisempi kakku kevään juhlapöytään. Sopii gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon (muista valita silloin maidoton margariini!). Tavanomainen sokeri on korvattu steviasokerilla, jolloin kaloreita tulee vähemmän. Stevian ominaismaku peittyy melko onnistuneesti mustaherukoiden ja suklaan alle. Öljy tuo hyvät pehmeät rasvat mukaan ja pähkinät mantelijauheen ja hasselpähkinän muodossa lisäävät terveellisempää tuntua. Edes valkoista vehnää ei tähän kakkuun sotketa. Nyt voi nauttia palan hyvällä omallatunnolla!




Kommentit

Suositut tekstit