Kakkukuvat ja vinkit niiden käsittelyyn

Monessa kodissa mietitään tälläkin hetkellä, millaisia kakkuja tehdään tämän kevään juhliin. Kakkukuva on monelle jo tuttu ja helpoksi koettu koristeluvaihtoehto. Sillä saa helposti lastenjuhlien teemaan sopivan kakun. Konditorioista voi saada omasta kuvasta tehdyn syötävän kakkukuvan, mutta nämä vinkit keskittyvät kaupasta saataviin vohvelikuviin. Kannattaa huomata muutama tärkeä seikka kakkukuvien käytössä, jotta ei iske viime hetken paniikki. Itse olen tehnyt sankarista ja tilauksesta riippuen autokuvakakkuja ja prinsessakuvakakkuja ja ongelmien kanssa havainnut, että netistä löytyy monenmoista ohjetta, jopa aivan keskenään päinavastaisia! Joten toivottavasti leipuri, joka tuijottaa kauhuissaan kupruilevaa kakkukuvaa, saa tästä apua.

  • Käsittele kakkukuvaa erittäin varoen, ettei se rikkoudu!
  • Kermakakkuun kakkukuva on helppo asettaa, koska kermapursotusten avulla reunat saa piiloon
  • Kakkukuva sopii myös sokerimassa- ja marsipaanikakkujen päälle, mutta kuva tulee kiinnittää jollakin kakkuun, esimerkiksi kreemillä tai marmeladilla
  • Sivele täytetyn kermakakun pintaan kermakerros sileästi
  • Aseta kakkukuva kakun päälle samana aamuna, painellen varovasti kerman pintaan kiinni, laita jääkaappiin 5 tunniksi (älä laita kakkukuvaa edellisenä päivänä, ettei se kostu liikaa)
  • Älä koske kakkukuvaan (jos se kupruilee, painelu saa sen repeämään)
  • Viidessä tunnissa kuva pehmenee ja asettuu kauniisti kakulle, jotta se on hyvä syödä ja leikata
  • Viimeistele kakku kermapursotuksin reunoille ja koristele vielä halutessasi ruusuin tai strösselillä
  • Jos laitat marsipaani tai sokerimassakakkuun kakkukuvan, sivele kuvan alle tuleva alue marmeladilla tai kreemillä ja kiinnitä reunat myös kuorrutteella (eli esim. marsipaani tai kreemipursotukset), jotta kuva pysyy paikallaan

  • Leikkaa kakkua terävällä veitsellä
  • Älä säilytä pitkään jääkaapissa!






Kommentit

Suositut tekstit