Pakuriteetä ja matkaherkkujaViime viikonloppuna saivat browniesit matkata maailmaa kylmälaukussa, kun käytiin Tampereella, jonne tein viemisiksi näitä syntisiä, tahmeita suklaaruutuja. Kesäinen Suomi on täynnä hyviä luontokohteita, mutta myös mielenkiintoisia kaupunkeja, joissa oppii aina jotain uutta joko historiasta tai nykypäivästä. Tällä reissulla ehdittiin poiketa Työväenmuseo Werstaalla ja Särkänniemen seudulla. Ensi kerralla voisi perehtyä paremmin ruokatarjontaan. Tampere hemmottelee runsaalla tarjonnalla jopa vegaaneja, eikä kasvissyöjän tarvitse jäädä nälkäiseksi. Reissussa kannattaa kuitenkin pitää eväitä mukana, varsinkin lapsiperheissä, jotta nälän yllättäessä ei iske kiukku. Itse olen kokenut pähkinät, miniporkkanat ja karjalanpiirakat hyviksi vaihtoehdoiksi, jotka säilyvät lämpimässäkin autossa jonkin aikaa.


Mieheni valmisti minulle pakuriteetä aamuksi, joka ehkä tasapainotti terveellisyydellään viikonlopun ruokavalion horjahtelua terveellisestä enemmänkin turmiollisen puolelle. Pakuriahan saa ostaa terveyskaupoista jauheina ja valmiina teenä tai kahvina. Meillä oli onni löytää pakuria ihan metsästä, mikä ei ehkä metsälle ole onni, sillä kyseessähän on lahottajasieni.

Pakuria on käytetty kansanlääkinnässä muun muassa tulehdusten poistamiseksi ja syöpien hoitoon. Sitä voi kokeilla ruoansulatusvaivoihin ja iho-ongelmiin. Pakuri on erittäin riittoisa ja jollei sen mausta pidä voi sitä silti kokeilla erilaisten juomien nestepohjana. Pakuri on erittäin antioksidanttipitoinen aine, jonka nauttiminen päivittäin olisi hyvä tapa jokaiselle.


Kommentit

Suositut tekstit