Sitruksinen avokadoraakakakku


Tässäpä kakku, joka onnistuu muutamalla raaka-aineella. Kaakaovoin voi korvata kookosöljyllä. Rasvaa saa kerralla aimoannoksen, mutta lohturuokana tämä peittoaa ehdottomasti jalostetut, lisäaineilla ryyditetyt välipalat. Keho kiittää muun muassa kaliumista, hyvistä rasvahapoista ja magnesiumista.

Resepti:

Pohja:
2 dl luomutaateleita
1/2 dl luomurusinoita
1/2 dl vettä tai kookosvettä
3 dl mantelijauhetta

Soseuta taatelit ja kaakaovoi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää mantelijauhetta vähitellen. Painele irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte:

2 keskikokoista avokadoa
2 isoa tai 3 keskikokoista banaania
1 dl kaakaovoita sulatettuna
n. 1/2 dl sitruunamehua
n. peukalon pään kokoinen pala inkivääriä

Raasta tuoretta inkivääriä ja purista sitruunan mehu. Sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Soseuta avokadot, banaanit ja lisää muut aineet. Maistele, jotta saat mieleisesi määrän sitruunan makua. Toiset pitävät kirpakammasta ja myös hedelmien koko vaikuttaa. Tasoita täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen hyytymään. Ota esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Itselläni kakku ehti olla jääkaapissa tovin, jolloin rakenne pehmenee ja sitä on hankalampi leikata. Koristeluun käytin paahdettuja kookoslastuja, jotka eivät ole siis enää raakaruokaa. Koristele sesongin marjoilla, jolloin saat lisää makua ja vitamiineja.

[Ohje on mukailtu Kotivinkin reseptistä: http://www.kotivinkki.fi/leivonta/raakakakku-avokadosta-ja-banaanista]


Kommentit

Suositut tekstit