Herätyssmoothie arkiaamuihin


Arki on täällä. Syksyyn kuuluu usein uusia asioita ja jopa uuden alun mahdollisuus.  Kesä oli taas kerran liian lyhyt, mutta sen sijaan, että ahdistuu, voi yrittää kääntää ahdistuksen positiiviseksi jännitykseksi: mitä kaikkea jännittävää viikko tuokaan tullessaan? Onpa innostavaa aloittaa maanantai ja viikko täynnä yllätyksiä ja mahdollisuuksia. Arki tuo mukanaan tutut rutiinit ja kiireen tunnun, ehkä stressinkin. Siksi kannattaa suunnitella ja valmistella arkirutiinit niin, että ne ovat terveellisiä ja hellivät kokonaisvaltaisesti. Kiireisen apuna ovat ravintolisät ja erilaiset jauheet, joissa ravintoaineet ovat tiivistetyssä muodossa. Hamppurouhe tarjoaa kasvissyöjälle kätevän proteiinilisän ja tärkeitä omega 3 ja omega 6 rasvahappoja ja kuituja. Tyrniä on saatavissa myös marjajauheena ja mangoa käyttövalmiina pakasteena. Vaikka smoothiekulhot ovat in, itse pidän juotavasta muodosta, sillä se on kätevä ottaa mukaan kuntosalille, automatkalle tai vaikka leikkipuistoon.

Mango-tyrnismoothie

n. ½ dl tyrniä
300 g mangoa
1 banaani
½ dl hasselpähkinöitä
½ avokadoa
2 rkl lucuma- jauhetta
1 rkl maca-jauhetta
½ dl vettä (tai siten, että saat haluamasi koostumuksen)
hamppurouhetta
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi hamppurouhetta lukuun ottamatta. Kaada soseutetut ainekset lasiin, ripottele pinnalle hamppurouhetta ja esimerkiksi muutama pekaanipähkinä. Tietysti hamppurouhetta voi lisätä sekaankin ennen sekoittamista. Nautiskele virkistävästä antioksidanttipommista!
Onko teillä jo mielessä jokin harrastus tai opiskelupaikka, johon suunnistatte odotusta täynnä? Vielä ehtii miettiä, mikä toisi itselle paremman mielen ja enemmän energiaa. 

Kommentit

Suositut tekstit