Jätticookiesit

Leivottiin lasten kanssa jättiläisen keksejä. Lapset kannattaa ottaa mukaan keittiöön heti, kun lusikka pysyy kädessä. Cookiesit on superhelppoja valmistaa ja kivoja taputella pellille. Innostus reseptiin saatiin Jenni Höijerin kirjasta Sokerileipurin salaisuudet, joskin reseptiin tehtiin pieniä sovelluksia. Kirjassa on paljon hyvää asiaa leipomisesta kiinnostuneille kotikondiittoreille ja erilaisia reseptejä vaativista helppoihin.




Jätticookiesit
 200 g voita tai margariinia
150 g sokeria
200 g intiaanisokeria
1 luomukananmuna
50 ml jogurttia
400 g luomuvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g isoja kaurahiutaleita
120 g kuivattuja luomuaprikooseja tai karpaloita
pinnalle suolapähkinöitä

Sekoita kaikki kuivat ainekset, lisää jogurtti, kananmuna ja pehmeä voi ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa sopivan kokoisia kiekkoja. Painele pellille ja lisää päälle suolapähkinöitä. Paista 190 asteessa reilu 15 minuuttia hieman paksuudesta riippuen.



Kommentit

Suositut tekstit