Mustikkaraakakakku




Pohja:
1 dl raakakaakaonibsejä
noin 2 dl taateleita
1 dl kookosöljyä
2 tl kardemummaa
1/2 dl mantelijauhetta tai itse jauhettuja manteleita

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Halutessasi voit lisätä ripauksen suolaa tai makeutta. Lisää mantelijauhetta, jos massa on vielä liian tarttuvaa. Koostumus riippuu hieman käyttämistäsi taateleista (kuivatut kannattaa liottaa pehmeiksi). Painele irtopohjavuokaan leivinpaperoidun pohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte:

4 dl cashewpähkinöitä
1/2-1 dl vettä
1 dl kaakaovoita
2 dl kookosöljyä
ripaus vuorisuolaa
2 rkl lucumajauhetta
2 rkl mustikkajauhetta
3 dl pakastemustikoita
1 banaani
ripaus kookossokeria

Liota pähkinöitä vedessä pari tuntia ennen kuin aloitat täytteen teon, jos koneesi ei ole kovin tehokas. Surauta ensin tehosekoittimella hienoksi pähkinät ja sulata rasvat vesihauteessa miedosti poreilevan veden päälle asetetussa kulhossa. Jos koneesi ei jaksa hienontaa aineksia, pieni määrä vettä auttaa. Lisää pähkinöiden sekaan mustikat, banaani, vesi ja mausteet ja lopuksi kookosöljy ja kaakaovoi. Sekoita aineksia, kunnes massa on mahdollisimman tasaista. Luultavasti joudut keskeyttämään sekoitusta välillä ja kaapimaan massaa sekaisin koneessa. Kun täyte on tasaista, kaavi se pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti pakastimessa tai jääkaapissa. Raakakakkuja ei kannata säilyttää pidempään jääkaapissa vaan pakastimessa, josta ne sulavat tarjolle melko nopeasti.





Kommentit

Suositut tekstit