Syksyn tapahtumia ja kirjauutuuksia



Syksy saa pian väistyä talven tieltä ja jouluherkut astuvat kehiin. Vaikka nykyisin kaikki tuntuu tapahtuvan internetissä, parhaat asiat tehdään kuitenkin käsillä. Konkreettiset jutut, kuten itse virkattu huivi, omin käsin naputeltu linnunpönttö tai lihasvoimin vaivattu maalaislimppu, pitävät mielenkin virkeämpänä. Ruuasta on tullut muotia ja vähän kaikki laittavat ruokaa ja arvostavat aitoutta ja hyviä makuja. Aitoudella vain tarkoitetaan eri asioita. Vaikka on vähän trendikästäkin kokeilla erilaisia ruokavalioita ja harrastaa ruokahifistelyä, on oman valinnan kanssa silti selityksen vailla uudessa seurassa. On uskallettava ajatella itse ja toteuttaa omaa katsomustaan, vaikka se vaatisikin totuttelua muilta. Jos jokin muutos ruokavaliossa saa sinut voimaan hyvin, miksi et pitäisi siitä kiinni?

Kirjasto on onneksi pullollaan erilaisia tietokirjoja ja keittokirjoja, joihin tutustumalla saa itsestään lähes minkä tahansa alan asiantuntijan. Uusia kirjoja tulee nopealla tahdilla, itse aion tarttua ainakin Sami Tallbergin Villi jouluvegaani - teokseen (2016), Risto Isomäen Meat, Milk and Climate -kirjaan (2016), Satu Saunion Tuulispään leivontakirjaan (2015) ja ehkä vilkaisen myös Manuela Boscon Vegemaniaa (2016). Kirjat ovat hyviä lahjavinkkejäkin, jos niitä ei lähikirjastosta saa käsiinsä.

Maapähkinävoikuppikakut ilman gluteenia ja valkoista sokeria
Sokerimassakakku onnistuu maidottomanakin
Suklaamuffinssit on helppo tehdä vegaanisina.


Kommentit

Suositut tekstit