Leivon, leivon leipäsiä...
Pikkuleivät ovat ihania, perinteisiä tarjottavia juhlissa, mutta myös arjen kahvipöydän sulostuttajina.
Tällä ohjeella tein
Herrasväen pikkuleipiä
400 g voita (tai margariinia)
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria tai vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
300 g vadelmamarmeladia
Vaahdota voi ja sokeri.
Vatkaa munat seokseen nopeasti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen.
Kaulitse ja ota pyöreällä muotilla pohjia pellille. Käsittely helpottuu, kun taikina saa levätä puoli tuntia jääkaapissa ennen kaulitsemista.
Paista 200 asteen lämmössä uunissa n. 8-10 minuuttia.
Levitä marmeladia joka toiselle pohjalle ja paina toiset osat päälle varovasti. Viimeistele tomusokerilla.
Tällä ohjeella tein
Herrasväen pikkuleipiä
400 g voita (tai margariinia)
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria tai vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
300 g vadelmamarmeladia
Vaahdota voi ja sokeri.
Vatkaa munat seokseen nopeasti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käännellen.
Kaulitse ja ota pyöreällä muotilla pohjia pellille. Käsittely helpottuu, kun taikina saa levätä puoli tuntia jääkaapissa ennen kaulitsemista.
Paista 200 asteen lämmössä uunissa n. 8-10 minuuttia.
Levitä marmeladia joka toiselle pohjalle ja paina toiset osat päälle varovasti. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentit
Lähetä kommentti