Suklaata ja mustaherukkaa
Mustaherukka-juustokakku
Pohja:
2 isoa! kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
11/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa suklaarouhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi sekä suklaarouhe. Kääntele varoen tasaiseksi. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 180 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Täyte:
250 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 dl paseerattua mustaherukkasosetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
Kostuta jäähtynyttä pohjaa hiukan esimerkiksi mustaherukkamehulla. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Soseuta mustaherukat siivilän läpi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon sokerit ja mustaherukkasose ja nostele kermavaahto joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet joukkoon. Lisää mustaherukkajuustomassaan liivatevesi ohuena nauhana. Kaada pohjan päälle vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli tai noin neljä tuntia.
Koristeena riehakkaan hempeät minivaahtokarkit ja valkosuklaaraaste kermapursokkeiden päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti