Lehtikaalin supervoimat

Lehtikaali on keikkunut trendiraaka-aineena jo kauan. Siitä on tehty terveellisiä sipsejä ja survottu sitä salaattiin ja smoothiehen. Myös lehtikaalipestoa on nautiskeltu monessa keittiössä.
Lehtikaali sisältää paljon c-vitamiinia, mutta myös runsaasti karoteenia, rautaa, kalsiumia ja valkuaisaineita.
Helposti leivälle tulee heitettyä ne tavalliset täytteet: margariini ja juusto. Välillä kannattaa tehdä, vaikka erilaisia tahnoja, jolloin tulee huomaamatta syöneeksi vihanneksia ja saaneensa annoksen suojaravintoaineita. 
Kokeilin tätä lehtikaalihummusta, joka toikin mukavasti vihreää energiaa leivälle!


Lehtikaalihummus
100 g lehtikaalia
1 tlk kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
noin 1/2 dl vettä
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinitahnaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta

Kuori ja paloittele valkosipulit. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää valkosipulit, vesi ja kikherneet ja aja tasaiseksi. Oliiviöljy voi olla tässä neitsytoliiviöljyä. Neitsytoliiviöljyä ei kannata haaskata paistoon vaan käyttää juuri esimerkiksi salaatinkastikkeissa. Mausta tahna ja maista. Hummuksen voi koristella esimerkiksi muutamalla lehtikaalin palalla. Niiden kaunis rypyläinen reuna ja voimakas väri sopivat moneen tilanteeseen.

Jätin tahinin pois, kun sitä ei sattunut kaapista löytymään. Jouduin myös lisäämään enemmän nestettä eli sitruunamehua, öljyä ja vettä, jotta kone jaksoi hienontaa lehtikaalit. Koostumus oli hitusen nestemäisempi kuin hummuksessa yleensä, mutta hyvin toimi.

Lehtikaalin makuun voi joutua aluksi hieman totuttelemaan, koska se on varsin voimakas ja raakana sitkeä.





<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14019077/?claim=wf2bzkfysj4">Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentit

  1. Tunnustettakoon etten ole koskaan moista maistanut mutta en epäile etteikö tuo ole hyvää. Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit