Raparperitaivas

Raparperi aloittaa kesän ja kesäherkkujen valmistuksen. Yhtäkkiä huomaa, että voisikin valmistaa jo ensimmäiset hillot, mehut ja piirakat. Laitan myöhemmin vinkkiä ihanan raikkaan raparperijuoman valmistukseen, mutta tämä perinteikäs raparperipiirakka maistuu ensihätään uunituoreeltaan. Vaniljajäätelö, kermavaahto tai soijavispi sopivat piirakan kylkeen. Tänä kesänä on meillä nautittu jo vaniljan maustamasta kermaviilipiirakastakin ja tietenkin kiisselistä. Muistakaa napata aikaa raparperin kanssa, ennen kuin varret hurahtavat jo ylisuuriksi.

Perusohje pehmeään kakkuun:

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl maitoa
3/4 dl (noin 75 g) sulatettua rasvaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää mausteet ja sulatettu rasva. Lisää käännellen (keskenään sekoitettuja) kuivia aineita ja maitoa joukkoon. Kääntele, kunnes taikina on sekoittunut tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ripottele raparperin paloja pinnalle reilusti. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä sokeria ja kanelia. Paista 25-30 minuuttia 175 asteessa.

Jos haluat valmistaa uunipellillisen, tee taikina kaksinkertaisena.



Kommentit

Suositut tekstit