Limettikakkua

Pitihän se testata tämäkin ohje. https://www.keksihylly.fi/reseptit/lime-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa
600 g Philadelphia Original -tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
2 dl limecurdia eli limettitahnaa
185 g Marabou valkosuklaata
2 limetin mehu

Odottelin raikasta elämystä, mutta kakku onkin aika makea. Muokkailin itse reseptiä siten, että en tehnyt limettisiirappia ja käytin toisia keksejä. Yleensäkin kannattaa rohkeasti tehdä muutoksia resepteihin, jos hiukkaakaan on kokemusta leipomisesta.

Tässä voi kookoskerman sijaan käyttää tavallista, jolloin lopputulos on kuohkeampi. Tuollaisenaan reseptin kakku on aika tiivis ja tuhti. Maussa maistuu vahvasti limecurd. Limecurdin määrää voi toki vähentää, mutta ainesuhteita muutellessa on osattava suhteuttaa myös liivatteiden määrä oikein. Liivatelehtien pakkauksessa on viitteellinen ohje ainesuhteista, mutta toki aineiden koostumus vaikuttaa. Jos käyttää esimerkiksi tiiviitä tuorejuustoja enemmän kuin kermaa, ei hyydyttävää ainetta tarvita niin paljon. Myös suklaa hyydyttää massaa jo itsessään.

Koin reseptissä turhaksi kookoskerman, koska kookos ei maistunut limen alta. Kakun voisi muokata kookoskerman avulla maidottomaksi, mutta silloin tuorejuusto on korvattava esimerkiksi tofuvalmisteella. Digestive -keksit tai kaurakeksit antavat mielestäni juustokakuille mukavaa suolaisuutta, mutta tässä kakussa suklaakeksi toimii toki jo värinsä puolesta kontrastina valkoiselle täytteelle.


Kommentit

Suositut tekstit