Amarulajuustokakku

Marula on puu, jonka hedelmissä on runsaasti C-vitamiinia. Puita kasvaa Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa ja Suomessa mausta voi saada vivahdetta lähinnä Amarulan muodossa. Tämä kermainen likööri maustaa kätevästi myös hyydytetyn kakun,

Amarulajuustokakku

Pohja:
200 g Bastogne -keksejä
85 g sulatettua margariinia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit, lisää sulatettu margariini ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
200 g mascarponea
200 g tuorejuustoa
1, 2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
1,2 dl Amarula -likööriä
5 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuustot ja sokeri pehmeäksi massaksi.  Kuumenna amarula -likööri kiehumispisteeseen ja liota kevyesti puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustojen joukkoon. Kääntele kerma seokseen varovasti. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele suklaalla tai muulla mieleiselläsi tavalla.



Kommentit

Suositut tekstit