Jouluinen puolukka-juustokakku


Resepti:

Pohja:
120 g voita
1/2 dl kahvia (tummapaahtoista)
2 1/4 dl tummaa sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää voisokerivaahtoon munat vähitellen vatkaten. Kääntele kuivat aineet joukkoon ja kaada (halkaisija 24 cm) voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Halkaise jäähtyneenä puoliksi ja käytä vain toinen puoli.

Täyte:

200 ml kookosmaitoa
300 g tuorejuustoa 
4 dl kuohukermaa
vajaa 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatetta ja tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kookosmaito, tuorejuusto ja sokerit pehmeäksi ja tasaiseksi massaksi. Kuumenna tilkka vettä ja liota puristetut liivatteet kuumaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tai sähkövatkaimella vatkaten tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää kerma käännellen tuorejuustomassaan. Tasoita pohjan päälle ja nosta hyytymään jääkaappiin.

Pinta:

300 g puolukkaa soseutettuna (voit käyttää karpaloitakin)
2 liivatetta
3 rkl sokeria
1/4 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mausta puolukkasurvos sokerilla. Kuumenna vesi ja sekoita liivatteet joukkoon. Lisää liivatteet huolellisesti sekoittaen puolukkasurvokseen. Anna hyytyä (jäähtyä) hetki. Kaada juustokakun päälle. Nosta hyytymään kylmään. Koristele haluamallasi tavalla.







Kommentit

Suositut tekstit