Rommisuklaajuustokakku

Tässäpä tuhti suklaamoussekakku suklaan rakastajille. Muille kakkua voi suositella pikkujouluihin tai joulun kahvipöytään. Pohja on ihanan täyteläinen ja tumma. Suklaamoussetäyte on todella suklainen, niin kuin hyvässä kakussa kuuluu ollakin. Kannattaa suosia täytteessä laadukasta 70% kaakaota sisältävää suklaata. Pohjan resepti on mukaelma sivuston www.pullahiiri.com reseptistä mokkahyydykekakku. 





Pohja:
120 g voita
1/2 dl kahvia (tummapaahtoista)
2 1/4 dl tummaa sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää voisokerivaahtoon munat vähitellen vatkaten. Kääntele kuivat aineet joukkoon ja kaada (halkaisija 24 cm) voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperoituun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Itse halkaisin pohjan kahteen osaan, koska halusin pohjasta ohuen.

Suklaamousse:

300 g mascarponea
225 g tummaa suklaata
2,5 dl vispikermaa
4 liivatetta
1/2 dl kahvia
1/2 dl tummaa rommia
1 1/4 dl sokeria

Pane puolittamasi pohja irtopohjavuokaan ja kostuta sitä hiukan rommisokerivedellä. (Valmista kostuke keittämällä rommi, vesi ja sokeri, jolloin sokeri liukenee nesteen joukkoon.) Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Keitä vahva kahvi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sokeri ja mascarpone -tuorejuusto notkeaksi. Sekoita suklaa joukkoon. Kiehauta rommi ja lisää kahvi, lisää liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mascarponeseokseen. Sekoita huolellisesti. Kääntele vaahdotettu vispikerma joukkoon ja levitä täyte irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpapereilla reunoilta tai voidellut.

Nosta jähmettymään jääkaappiin yön yli tai kuudeksi tunniksi. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

Suositut tekstit