Totuus löytyy mannapuurosta

Puurot on trendikkäitä! Ja miksipä eivät olisi: helppoa, nopeaa ja halpaa ruokaa! Nykyisin puurojakin varioidaan omaan makuun sopiviksi. Keittelin tässä viimeksi vispipuuroa, joka on varsinainen kaamosajan herkku. Vitamiinit on kohdallaan ja maku mainio. Terveellisempää versiota saa kauramannasta tai keittämällä puuron ruisjauhoista. Itse käytän puolukat kokonaisina, koska marjan kuoressahan kuidut ja terveelliset yhdisteet ovat. Riihipuodin mylly valmistaa luomu mannasuurimoita ja spelttimannaakin on tarjolla. Kauppojen valmispuurot ovat useimmiten mehuun tehtyjä.

4 hengelle
7 dl vettä
4 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 1/4 dl mannasuurimoita
Kiehauta vesi ja marjat ja anna kiehua, kunnes marjat pehmenevät. Lisää suurimot kiehuvaan veteen vatkaten. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Vatkaa hieman jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Puolukkapuuro on ihan hyvää, vaikka sitä ei jaksaisikaan vatkata. Tähän herkkuun käyvät marjoiksi muutkin kuin puolukat: karpalot, karviaiset, herukat, mansikat ja raparperi...



Kommentit

Suositut tekstit