"Voileipäkakkupöydän viereen kuin huomaamatta hakeutuu..."
Ylin kuva on vegetaristin kreikkalainen kakku ja alla kinkkukakkuja. Oma suosikkini on modernimpi hyydytetty versio, mutta siitä kuvaa tuonnempana...
Hyväksi havaittuja reseptejä:
http://www.ullanunelma.fi/kreikkalainen_voileipakakku
http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2012/11/voileipakakku-50-hengelle.html
Keittiökriitikko on blogitekstissään selostanut myös voileipäkakun teossa huomiotavia seikkoja, kannattaa katsoa. Voileipäkakut ovat vähän kuin tuulihatut, aloittelijasta voi tuntua ja näyttää yksinkertaiselta, mutta tosi asiassa moni asia voi mennä pieleen. Vain kokemus tuo varmuutta. Täydellinen kakku vaatii monen tekijän osumista kohdalleen, kostutus, täytteet, maut...
Raaka-aineiden kanssa kannattaa olla valikoiva: kyseessä on juhlava tuote, johon halvin tonnikala ei ole paikallaan. Hyvät raaka-aineet tuovat tuotteelle reilusti hintaa, mutta leipomoissa yleensä myös tiedetään, mitä tehdään. Liika kostutus ja höttöinen leipä tekevät makukokemuksesta epämiellyttävän, mutta liian suolainen täyte ja kuiva leipäkään ei maistu kenellekään.Vuokaleivän voi toki viitseliäs pyöräyttää itse, kaupasta kun niitä ei oikein saa kuin keväisin juhlakautena. Toki paahtoleivätkin käyvät ihan hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti