Ei ihmiselle paljon iloja suotu...
[Suklaatryffelikuppikakut]

Nämä tuhdit herkut syntyvät kaloreita laskematta ja toimivat lohturuokana talven pimeinä iltoina. Joku viisas siellä nyt huutelee, että tunteita ei saa tukahduttaa ruualla eikä varsinkaan näin kaloripitoisilla herkuilla, mutta piu ja pau sanon minä. Joskus kunnon suklaaleivos käy terapiasta, eikä itseltään kaikkia iloja kannata kieltää. Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä.

Suklaa sisältää flavonoideja ja tryptofaania. Tryptofaani muuttuu elimistössä serotoniiniksi ja saa aikaan mielihyvää. Suklaa voi vähentää sydän- ja versiuonitautien ja aivohalvauksen riskiä. Suklaa myös laskee verenpainetta ja vähentää rasvojen hapettumista elimistössä. Suklaa voi vaikuttaa suotuisasti myös muistiin ja tarkkaavaisuuteen. Kaakao sisältää runsaasti mineraaleja esimerkiksi magnesiumia sekä sinkkiä ja kuparia. Paras on valita tuhtia tummaa, yli 70 % kaakaota sisältävää suklaata, jossa antioksidanttipitoisuus on suurempi.
[Gojia ja hasselpähkinää sisältävät sydämet]
Jo muinaisina aikoina kaakao tunnettiin potenssilääkkeenä sekä synnytyskipujen ja flunssavaivojen lievittäjänä. Mayat viljelivät kaakaota jo 2000 vuotta sitten, mutta luultavasti kaakaon käyttö on alkanut jo 4000 vuotta sitten. Suomessa syödään vuosittain 3,2 kiloa suklaata henkeä kohden. Joka neljäs myyty levy on Fazerin sininen.
Suklaa on paikallaan juhlissa, mutta yhtä hyvin ennen koetta tai testiä. Kaakao on myös hyvä palautumisjuoma, koska se sisältää maitoa (hyvä proteiinikoostumus = heraa ja kaseiinia) sekä pienen määrän hiilihydraatteja parantamaan jaksamista, mutta myös kaakaon magnesiumia (aineenvaihduntareaktioihin).


 [Klassinen suklaakakku kätkee sisäänsä vadelmaa ja kermaa]

Eli ei yhtään naputusta enää suklaan himon vaaroista. Kohtuus kaikessa, levy päivässä ;)

Kommentit

Suositut tekstit