Maanantaiaamuja

Välillä on mukava sulkea televisio, tabletti ja kännykkä ja avata radio paikalliskanavalta. Laittaa kahvit ajan kanssa tippumaan ja kattaa konstailematon, mutta kaunis pikkuleipävati pöytään. Ja kahvi, ei tietenkään mitään cappuccinoja tai espressoja vaan rehellistä juhla mokkaa, joka saa sekaansa korkeintaan lorauksen luomumaitoa, mielellään sitä punaista kulutusmaitoa.

Ihminen taitaa nykyisin olla liian vieraantunut arjen pienistä nautinnoista, kun hyvinvointia haetaan ihmeaineista, vaikka onni on siinä, käden ojennuksen päässä. Autenttiseen nostalgiaan vaipuakseen on hyvä ottaa selailtavaksi jokin vanha kirja: itse suosin isoäidin aikaisia keittokirjoja, joissa kuvia on vähän ja sivut ovat ohuet ja kellastuneet. Raaka-aineiden ei tarvitse olla kalliita ja eksoottisia saadakseen aikaan täydellisen elämyksen, hetken aikaa itselle.Pursotettavat kaneliässät

200g     voita
1 1/4 dl sokeria
1           muna
3 dl       vehnäjauhoja
1 dl       perunajauhoja
2 tl        vaniljasokeria
1 tl        leivinjauhetta
Pintaan;
kanelisokeri -seosta

Anna voin olla huoneenlämmössä sen aikaa, että se pehmenee ja vatkaa se sitten vaaleaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinan sekaan. Pursota tähtityllalla pellille ässiä. (Kannattaa kiinnittää leivinpaperi taikinatöpöillä peltiin, jotta se ei liiku.) Sirota koristeeksi kanelisokeria. Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä, kunnes ässät saavat hieman väriä.


Kommentit

Suositut tekstit