Herkkuja kevään juhliin

Nyt on taas aika siivota, stressata, sovitella mekkoja ja pähkäillä lahjavalintoja sekä tietenkin leipoa kevään juhliin. Tärkeintä juhlissa on tietenkin eheä kokonaisuus, jossa jokaiselle vieraalle on jotakin syötävää, samat maut eivät toistu ja tarjottavat eivät lopu kesken. Ainakin savolaisessa syömälystissä yltäkylläisyys on vieraanvaraisuuden merkki.
Suomalaiset muffinsit ovat jääneet unholaan, kun meilläkin on ihastuttu kuppikakkuihin. Ne sopivat kakun korvaajaksi jopa häissä. Perusperiaatehan on aivan sama: maukas pohja, joka voi olla suklainen, vaniljainen tai marjaisa. Yllätyksenä voi olla toffeekaramelli- tai hillosydän. Päälle pursotetaan runsas kermatuorejuusto -ruusuke, joka voi olla mielikuvituksellisen värinen tai esimerkiksi suklainen. Koristeeksi voi väkertää marsipaaniruusuja, ostaa vohvelikukkia tai kerätä keväisiä orvokkeja. Itse heitin näiden päälle vain strösseliä, joka sekin saa juhlavan ilmeen aikaiseksi.
 Ohje on täältä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/viidakon-mustikkakuppikakut/
Tosin en käyttänyt sitruunatuorejuustoa vaan maustoin kuorrutteen itse. Kokeilkaahan rohkeasti maustamista niin ruoanlaitossa kuin leivonnassa, vaikka kaupassa tarjotaankin valmiiksi maustettuja rahkoja, kermoja ja ties mitä. Itse maustaen saa aidoimmat maut esiin.


Kommentit

Suositut tekstit