Gluteenitonta, maidotonta ja sokeritonta?Tänä päivänä yksilöllisyyttä korostetaan ruokavalioissa. Elämäntaparemontin luvataan tuovan energiaa, iloa ja miellyttävämmän peilikuvan. Osa ruokavalioista vaatii todellisia ponnistuksia, jos rajoitettavia ruoka-aineita on paljon. Esimerkiksi gluteeniton, sokeriton ja maidoton dieetti lupaa parantaa ihon, tukkoisen olon, poistaa vararenkaan ja flunssakierteen. Tekeekö se sen? Toisaalta pienempiä muutoksia on nykyisin vaivatonta tehdä, kunhan jaksaa olla tarkkana ulkona syödessään. Kaupoissa on hyvät valikoimat erityisruokavalioihin sopivia tuotteita, olipa kyse sitten gluteenittomasta, maidottomasta tai vegaanisesta ruokavaliosta. Ruokapiirit ja luomukaupatkin ovat suosittu tapa hankkia itselleen sopivaa ruokaa.

Oletko sinä saanut apua ravinnosta? Oletko opetellut uudenlaisen elämäntavan? Oletko saanut diagnoosin allergiasta tai sairaudesta vai oletko itse todennut jonkin ruoka-aineen olevan itsellesi sopimaton?

Naistenlehdet ovat jo pitkään pullistelleet raakakakkujen reseptejä ja uusia muutosta hehkuttavia keittokirjoja ilmestyy hurjaa vauhtia. Enää keittiössä viihtymistä ei pidetä mummoiluna, Moni on varmasti kokeillut joitakin uusia terveysreseptejä, mutta suurempi muutos on usein vaativampi askel. Sosiaalisessa mediassa jaettu treenihaaste tai urheilusuoritus voi antaa uutta puhtia terveellisempiin valintoihin. Vai jääkö sosiaalisen median treeni- tai ruokalupaus vain julkisesti annetuksi hyväksi aikeeksi?

Kommentit

Suositut tekstit