Täyteläinen suklaakakku

Pääsiäisenä saa luvan kanssa mässäillä suklaisilla leivonnaisilla ja makeisilla. Juhlankaan keskellä ei tarvitse unohtaa vastuullisia valintoja. Tämän kakun voi hyvin tehdä vegaanisella margariinilla ja tuorejuuston kaltaisella valmisteella tai vegaanisella ranskankermalla sekä kerman voi korvata kaurakermalla. Tummastakin suklaasta täytyy valita maidoton versio. Katsokaahan vegaanituotteet sivustolta, mitkä pääsiäismakeiset ovat vegaanisia. http://www.vegaanituotteet.net/

Ylen sivuilta voi nyt tarkkailla, mikä on lihan kotimaisuusaste ravintoloissa! http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/09/mista-ravintolaketjujen-lihat-tulevat




Resepti:

4 munaa
2 1/4 dl (fariini)sokeria
200 g voita
150 g tummaa suklaata
1 dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa, hiljalleen poreilevan veden päällä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi. Lisää munavaahtoon voi ja kerma ja kääntele joukkoon jauhot. Sekoita varoen tasaiseksi ja paista jauhotetussa vuoassa (halkaisija 24 cm) 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Täyte:
 2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
3 rkl sokeria

Halkaise jäähtynyt pohja kahdesta kohtaa ja kostuta likööri-sokerivedellä. Vatkaa kerma ja sekoita notkistettu tuorejuusto ja mausteaineet joukkoon. Täytä.

Kuorrutus:
250 g tummaa suklaata
50 g voita

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja levitä kakulle. Koristele esimerkiksi pähkinöillä.



Kommentit

  1. Kiitos reseptistä <3
    Näyttää todella hyvältä ja koska minä nyt satun olemaan suklaan hyvä ystävä, niin tätä on suorastaan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Suklaa toimii kaikissa muodoissaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit