Ihana piimäpannacotta!



Piimä-valkosuklaapannacotta
6 hengelle

2 liivatetta
2 dl kuohukermaa tai maitoa
1 vaniljatanko
100 g valkosuklaata
4 rkl sokeria
4 dl piimää
Tyrnejä, lakkoja tai muita marjoja

Ota marjat sulamaan, jos käytät pakastemarjoja. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma kattilassa vaniljatangon kanssa. Muista sekoittaa. Käytä maitoa, jos haluat kevyemmän jälkiruoan. Pilko valkosuklaa pienemmäksi. Nosta kermakattila liedeltä ja sekoita joukkoon valkosuklaa ja sokeri. Sekoittele tasaiseksi. Laita hetkeksi levylle ja kuumenna vielä höyryäväksi. Varo polttamasta seosta pohjaan! Purista ylimääräinen vesi liivatteista. Liota liivatelehdet kermasuklaan joukkoon. Lisää suklaa-kerma-liivateseos piimän joukkoon ohuena nauhana. Sekoita. Annostele kulhoihin tai laseihin. Laita jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi. Nostele päälle sokeroituja lakkoja, tyrnejä tai vadelmia. Nautiskele.

Happamat maut ovat trendikkäitä ja vaikka tässä jälkkärissä maistuukin ennen kaikkea sopivan raikas makeus happamuuden sijaan, on piimä hyvä idea piristää pannacottaa. Piimähän on lempeä vatsallekin hyvien bakteerien vuoksi. Terveelliset marjat vielä pakkasen perukoilta hyötykäyttöön ja namskis!

Kommentit

Suositut tekstit