Vuohenjuusto-pestopiirakka


Suolainen piirakka on helppo ja nopea tapa julistaa viikonloppu alkaneeksi. Ulkoilu keväisessä luonnossa, kiireetön saunahetki ja vähän paremmista raaka-aineista pyöräytetty iltapala rentouttavat kiireisenkin viikon jälkeen. Pohjasta saa kuituisemman korvaamalla osan jauhoista esimerkiksi kauraleseillä tai grahamvehnäjauhoilla.

Suolainen piirakkataikina:

100 g margariinia
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 kananmuna

Sekoita suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Nypi vehnäjauhot ja margariini sekaisin. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää valmista pakastetaikinaa, jos yllätysvieraat jo kolkuttelevat ovella. Silloin vuokaa ei tarvitse voidella.

Täyte:

1/2 prk vihreää pestoa
2 isoa tomaattia
oreganoa
mustapippuria
hippusellinen suolaa
1 pkt vuohenjuustoa
1/2 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa

Levitä ensin piirakkapohjan päälle pestoa ja levittele tomaattiviipaleet peston päälle. Mausta ruokakerma oreganolla (ja muilla yrteillä halutessasi), mustapippurilla ja suolalla. Lado vuohenjuustoviipaleet piirakkapohjalle ja valuta kerma sekaan. Ripota pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Rasvan ja suolan määrä tekevät piirakasta vähän syntisen välipalan, mutta niin herkullisen.

Kommentit

Suositut tekstit