Vadelmajuustokakku


Paistettavat juustokakut ovat helppoja tarjottavia mehevän makunsa ja muunneltavuutensa ansiosta. Perinteinen New York cheesecake kannattaa kokeilla. Digestive-keksipohja tuo mukavaa suolaisuutta ja sitruunatäyte on täyteläisen raikas. Myös erilaiset marja- ja hedelmäversiot toimivat hienosti paistettunakin. Paistamisen hyvä puoli on myös se, ettei koossa pysymistä tarvitse jännittää. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja tarjoile kakku viileänä. 

Vadelmajuustokakku

Resepti:

Pohja:
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 luomu kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
300 g mascarponea 
3 dl luomu kuohukermaa
200 g kotimaisia vadelmia
1/2 dl perunajauhoja
3 luomu kananmunaa
noin 1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua

Valmista taikina nyppimällä jauhot margariiniin ja sokeriin. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone sähkövatkaimella, lisää sokerit ja munat vatkaten ja vatkaa myös vadelmat, jos haluat täytteestä kauniin vaaleanpunaisen. Purista sitruunasta mehu ja lisää myös se joukkoon. Kääntele kerma joukkoon. Varmista, että sokeria on sopivasti. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria hiukan.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin tunnin verran. 

Nautiskele hyvässä seurassa.


Kommentit

Suositut tekstit