Nopeat luumupiirakat




Tämä resepti pelastaa silloin, kun vieraat ilmoittavat tulostaan yllättäen! Valmiista pakastetaikinoista syntyy nopeasti tarjottavaa, joten niitä on hyvä pitää varalla pakasteessa.

Luumupiirakat


Paketillinen valmista lehtitaikinaa (pakaste)
500 g luumuja
(tummaa ruokosokeria)
Muruseos: 
50 g voita
noin 1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa sokeria
1/2 tl kanelia (tai maun mukaan)

Kaulitse sulanutta taikinaa ohuemmaksi ja ota muotilla lehtitaikinasta haluamasi muotoisia paloja tai kaulitse taikina piirakkavuokaan. Tässä reseptissä pohjan ei tarvitse olla kovin paksu, joten voit halutessasi valmistaa taikinan itsekin, vaikka se ei silloin olekaan niin lehtevä. Asettele päälle luumuviipaleita. Halutessasi makeampia leivonnaisia voit ripotella jo tässä vaiheessa hieman sokeria luumujen päälle. Valmista muruseos sopivan murustuvaksi ja ripottele sitä luumupiiraiden päälle. Paista pieniä piiraita 220 asteessa noin 15 minuuttia. Viimeistele hieman jäähtyneet piiraset tomusokerilla. Nauti lämpimänä kahvin tai jääteen kanssa.





Kommentit

Suositut tekstit