Raakasuklaasydämet

Raakasuklaa on totuttelua vaativa herkku, jonka luvataan sisältävän hyvää tekeviä ainesosia supermäärin, koska raaka-aineita ei ole kuumennettu. Siksi raakasuklaan valmistuksessakin saa olla tarkkana, ettei lämpötila nouse yli 42 asteen. Muun muassa magnesium, rauta ja kalium kuuluvat raakasuklaan terveellisiin ravintotekijöihin. Perinteisessä suklaassa, jota nautitaan makeisena, on usein sokeria, maitotuotteita ja lisäaineita, joita monet terveystietoiset haluavat vältellä. Raakasuklaa taas mielletään terveysherkuksi, maku on kitkerämpi ja makeutus haetaan luonnollisista sokereista eli hunajasta, agavesiirapista, koivusokerista, kookospalmusokeria tai intiaanisokerista. 

Raakasuklaata on suhteellisen helppo valmistaa itse, vaikka hintaa sille kertyykin runsaasti. 
Raakasuklaata tehdessä on hyvä myös varautua pieneen sotkuun. Massa vaatii sekoittelua, jotta kaikki ainekset sulavat tasaisesti ja seos päätyy tasaisesti muotteihinkin asti. Suklaat voi säilyttää jääkaapissa, koska huoneenlämmössä ne sulahtavat helpommin kuin perinteinen suklaa.

Raakasuklaa


220g raakakaakaomassaa pilkottuna
150 g raakakaakaovoita
100 g hunajaa
ripaus suolaa
1 tl Bourbon-vaniljajauhetta
kanelia, kardemummaa
saksanpähkinöitä muotteihin

Sulata kaakaomassa ja kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä sekoitellen. Kun seos on sulanut, lisää mausteet ja makeutus. Ota kulho vesihauteesta ja sekoittele, kunnes lämpötila on laskenut 27 asteeseen. Lämmitä suklaa uudelleen juoksevaksi noin 38 asteeseen ja kaada muotteihin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Huom! tästä tulee melko iso määrä kerralla, joten voit huoletta pienentää reseptiä tarpeesi mukaan. Jos teet raakasuklaata ensimmäistä kertaa suosittelen laittamaan rohkeasti mausteita esimerkiksi chiliä tai muuta voimakasta maustetta ja ripottelemaan muotteihin kuivattuja hedelmiä tuomaan makeutusta ja purutuntumaa. Valmista seosta kannattaa maistaa ja lisätä makeutusta ja mausteita tarpeen mukaan. Myös maca-jauhetta ja lucumaa käytetään yleisesti raakasuklaassa.Kommentit

Suositut tekstit