Patukkavertailua - paremmat välipalavaihtoehdot


Innostuin pari viikkoa sitten kokeilemaan erilaisia välipalapatukoita Punnitse ja säästä -kaupan tarjouksesta inspiroituneena. Raakapatukat ovat ilmestyneet kauppojen hyllyille terveellisempänä vaihtoehtona perinteisille suklaa- ja karkkivalikoimille. Hinta kuitenkin kipuaa usein korkeaksi. Jos haluaa panostaa luomuun saa maksaa helposti yli 50 euroa kilohinnalta. Toisaalta patukasta saa ravintoainepitoisen herkun pelkkien tyhjien kalorien sijaan.

Jos ei lukeudu suurituloisiin, mutta haluaa silti nauttia raakapatukoita, kannattaa kyttäillä tarjouksia.

Nakd raakapatukat pitävät sisällään hedelmää ja pähkinöitä, eikä niissä ole lisättyä makeutusta. Ne on valmistettu 100 % luonnollisista raaka-aineista täysin vegaanisesti, gluteenittomasti ja geenimanipuloimattomia. Patukka painaa 30 g ja kilohintaa on reilusta 50 eurosta jopa yli 60 euroon kilolta.

Coco delight oli positiivinen yllätys, koska joskus raakakaakaon maku jää aika kitkeräksi ja tai vain laimeaksi. Tässä patukassa ei sitä ongelmaa ollut, vaan mukavan pehmeää terveellisen oloista patukkaa voisi oikeasti harkita vaihtoehdoksi tummalle suklaalle. Ainesosat: taateli 48%, cashewpähkinä 29%, rusina 17%, kaakao 6 %, luonnollisia aromeja. 
Berry delight -makuvaihtoehto oli kiva, koska siihen sisältyi vadelmaa, mutta näissä raakapatukoissa taateli tuntuu silti mielestäni maussa päällimmäisenä, koska se on koostumuksen kannalta niin oleellinen raaka-aine ja tuo luontaisen makeuden. Marjaisuutta olisi voinut olla jotenkin enemmänkin.

9bar -patukat sisältävät auringonkukan-, hampun-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä. Gluteeniton, lisäineeton ja maidoton patukka on päällystetty carob-kuorrutteella. Painaa 50 g ja hintaa kertyy noin 46 euroa kilolle.

Omaan makuuni siemeniä oli todella paljon, koska patukassa ei juuri muuta ollutkaan. Kuorrutteen maku ei erityisemmin tullut läpi, koska sitä on ohuelti vain toisella puolella patukkaa. Nämä patukat toimivat parhaiten, jos on vaikeaa muutoin sisällyttää siemeniä ja pähkinöitä ruokavalioonsa.Lifebar suklaapatukka green protein on luomua, gluteeniton, raakaruokaa ja vegaaninen. Patukka sisältää taatelia, mantelia, hamppuproteiinijauhetta (10%), kurpitsansiemeniä, raaakamantelitahnaa, raakasuklaata, neitsyt kookosöljyä, spirulinajauhetta (1%) sekä vaniljajauhetta. Patukan paino on 47 g ja kilohinta on noin 57 euroa.

Aika perinteisen taatelipatukan makuinen tämäkin, mutta suuremmat mantelisattumat toivat kivaa purutuntumaa. Omasta mielestäni spirulina tai hamppu eivät maussa tulleet läpi. Suklaa sekoittui taateliin ja muihin raaka-aineisiin, eikä ollut hallitseva.

Maistelin myös Biona organic chocolate -patukkaa maultaan tumman suklaan ja karpalon yhdistelmä. Patukka painaa 40 g ja sisältää maissisiirappia, tummaa suklaata ja maissi- sekä tapiokajauhoja, karpaloa 6,5 %, soijajauhoa, palmurasvaa, riisiä sekä luonnollista karpaloaromia. Tuote on luomua ja vegaaninen. Saatavilla on myös maitosuklaa-kookos.
Kilohintaa kertyy reilu 36 euroa.

Tämä on patukoista ehdottomasti eniten nimenomaan herkku. Maistuu makealta, on kuorrutettu suklaalla ja täytekin on oikeasti karkkimainen koostumukseltaan ja maultaan. Kyseessä onkin enemmän omantunnon kannalta parempi vaihtoehto, onhan tuote luomua ja vegaaninen. Raakapatukasta ei ole kyse ja pähkinät ja hedelmät eivät ole pääraaka-aineena. Ravintoaineita ei siis hurjasti tästä patukasta saa, mutta maku on todella nam!

Kommentit

Suositut tekstit