Sitruunaleivokset



Tällä kertaa tein sitruunaleivoksia. Ohjeessa on käytetty kondensoitua maitoa, joka myydään yleensä 397 g painoisissa pakkauksissa. Se on siis makeaa maitotiivistettä, josta voi myös helposti itse keittää muutamassa tunnissa kinuskikastikkeen. Varsinkin Venäjällä kondensoitu maito on suosittu tuote. Kaupoissa myydään myös valmiita kinuskikastikkeita kondensoitujen maitojen hyllyssä, mutta sitä ei ole tarkoitus käyttää tässä reseptissä. Valmista kinuskikastiketta voi käyttää esimerkiksi pikaiseen bannofee- jälkkäriin, johon tulee kaurakeksejä, turkkilaista jogurttia, banaania ja kinuskikastiketta. Nämä sitruunaleivokset ovat kuitenkin hitusen raikkaampia (ja työläämpiäkin).

Resepti
 200 g voita
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nypi voi ja jauhot (joihin olet sekoittanut leivinjauheen) murumaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit tehdä taikinan sähkövatkaimellakin. Laita taikina hetkeksi kylmään (noin 30 minuuttia). Kaulitse uunipellille ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte: 

4 keltuaista
2 kananmunaa (M)
2 tlk kondensoitua maitoa
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
1/2 dl perunajauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta ensin kuori. Purista sitten mehua 1 dl. Vatkaa keltuaiset ja munat sekaisin ja lisää loput ainekset. Kaada pohjan päälle ja jatka paistamista noin 25 minuuttia 175 asteen lämmössä.

Anna jäähtyä. Leivokset voi leikata ja pakastaa ja koristella sulatettuna ennen tarjoamista esimerkiksi kermavaahdolla.

Sitruunasta huolimatta leivokset ovat aika tuhteja eli itse suosisin melko pieniä paloja.

Kommentit

Suositut tekstit