Vegaaniset kookoskierteet


Kookoskierteet

400 ml kookosmaitoa 
1 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
150 g Keiju tummansinistä margariinia (70%)
noin 14 dl vehnäjauhoja

Lämmitä kookosmaito ja vesi kattilassa käden lämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet sekä vähitellen jauhoja hyvin vaivaten, jotta saat kunnon sitkon aikaiseksi. Itse teen taikinan käsin, mutta koneella saa toki vaivattomasti valmista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa rasva. Taikina on valmista, kun siitä muodostuu pallukka ja se alkaa irrota kulhon reunoista. Taikinasta ei pidä kuitenkaan tulla kuivaa, vaan pehmeää ja kimmoista. Anna levätä liinan alla vartista puoleen tuntiin. Voit laittaa myös altaaseen hieman lämmintä vettä ja kulhon sinne kohoamaan, jolloin saat hieman lämpimämmän ja kosteamman tilan. 

Vaivaa taikinasta isoimmat ilmakuplat pienemmiksi ja kaulitse sopivan kokoinen pala levyksi. Voitele levy kevyesti margariinilla. Kookosmaito on rasvaista, joten täytteessä rasvan määrä saa olla vähäinen. Ripottele sokeria ja kookoshiutaleita sopivasti levylle ja kääri rullaksi. 

Anna kohota puolisen tuntia. Keitä sillä välin tuhtia kahvia ja laita sitä kuppiin (noin desi) jäähtymään. Voitele pullat kahvilla ja ripottele halutessasi raesokeria pinnalle. Tee tämä juuri ennen uuniin työntämistä, koska kahvi ei pysy pullan pinnalla samalla tavalla kuin kananmuna.

Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia riippuen uunisi tehosta ja pullien koosta.

Nautiskele.

Kommentit

Suositut tekstit