Crème brûlée


Klassinen ranskalainen jälkiruoka maistuu taas syksyn viiletessä ja iltojen pimetessä. Vaikka ei jaksaisikaan väsätä kokonaista kolmen ruokalajin ranskalaista illallista, jälkiruoka toimii ihan hyvin yksinkin. Jos odotat illallisvieraita, pääset helpolla tekemällä nämä valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Muista kuitenkin kuorruttaa vasta viime hetkellä.

Resepti:
puolikas vaniljatanko
3,3, dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
1/2 dl sokeria
Pinnalle;
ruokokidesokeria

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Mittaa kattilaan kerma ja maito. Kaavi halkaistusta vaniljatangosta siemenet ja lisää ne ja tanko kattilaan. Vatkaa hetki munia ja sokeria kulhossa. Kuumenna kattilassa varovasti kermaseos kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä. Lisää keltuaisseos kuumaan kermamaitoon sekoittaen huolellisesti. Seosta ei tarvitse vatkata. Siivilöi seos annosvuokiin ja nostele vuoat suurempaan uunivuokaan. Lisää kuumaa vettä uunivuokaan siten, että se ylettyy annosvuokien puoliväliin. Paista alatasolla uunissa 20-25 minuuttia. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. Tämä reseptin ainesuhteet ovat Valion reseptisivuilta. Maku-lehden nettisivuilla on myös pari toimivaa reseptiä tälle herkulle.

Ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria ja ruskista kaasupolttimella rapsakaksi. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit ruskistaa sokeroidun pinnan myös uunin ylätasolla grillivastuksella. 

Kokeilunhaluinen voi maustaa vanukasta esimerkiksi sitruunalla, limellä tai appelsiinilla.
e brûléebrûlée

Kommentit

Suositut tekstit