Metsä hoitaa, luonto parantaa

Väsyttääkö arkinen aherrus, työelämän paineet ja ajanpuute? Tai ehkä etsit epätoivoisena työtä ja jokapäiväinen elämä on selviytymistä. Median jatkuva, yksipuolinen pakolaiskeskustelu uuvuttaa ja leikkauksista vääntäminen ahdistaa. Nouse ylös ja mene metsään!Luonnossa tapahtuvan liikunnan on tutkittu olevan hyödyllisempää kuin sisätiloissa rehkimisen. Unohda siis hetkeksi kuntosali ja kokeile palata luontoon. Metsässä oleskelu laskee stressihormonien tasoa ja verenpainetta ja ehkäisee masennusta. Tasapaino kehittyy erilaisissa maastoissa ja kivut voivat hellittää. Olipa sielunmaisemasi metsä, järvi tai kallioinen rantatörmä ulkoilu on terveellistä. Kuuntele luonnon musiikkia soittimen sijasta ja hengitä puhtaita tuoksuja.

Lapsille kaikenlainen luonnossa oleilu ja eläinten kanssa puuhailu on luonnollisesti tärkeää allergioiden ehkäisyn ja luovuuden kehittymisen kannalta. On myös tärkeää opettaa oikeaa luontosuhdetta ja eläinten kohtelua. Antakaa lapsillenne tänä viikonloppuna aikaa ilman tietokoneita, kännyköitä ja pelejä. Antakaa heidän keksiä tekemistä ihan tyhjästä, koska silloinhan oma mielikuvitus herää. Syökää ihan arkisia voileipiä metsän keskellä ja unohtakaa itsekin työkiireet ja kotihommat. Saatatte havaita paremmin asioiden oikeat mittasuhteet ja elämän tärkeysjärjestyksen.

Luonnon voimasta on viime aikoina ollut artikkeli "Mars ulos!" Kauneus ja terveys -lehdessä 12/2015. Myös Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa (16.9.2015) poikettiin metsään.

Kommentit

  1. Sinulla on kivoja postauksia. Kiitos mm. smoothievinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kiva, että olet kokenut vinkit hyödyllisiksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit