Opi perusasiat

Katsokaa tämä, jos se ei jo ole teille tuttua asiaa! Tänään on hyvä päivä herätä ajattelemaan, vaikka toki kritiikittömästi ei kannata mitään omaksua. 

http://www.kemikaalicocktail.fi/2010/12/eat-this/

Kyseessähän jo pitkään esimerkiksi pakurikäävästä ja raakasuklaasta puhunut Jaakko Halmetoja. http://www.jaakkohalmetoja.info/
Sen lisäksi, että ravinto vaikuttaa valtavasti sinuun, päätöksesi määrittävät myös muiden ihmisten, eläinten ja luonnon tulevaisuutta. Sillä, mitä syömme, miten ruokamme tuotetaan ja mihin jäte päätyy on valtava merkitys koko maapallolle. Ihmisen on mahdotonta jokaisessa kohdassa tietää, mitä vaikutuksia yksittäisen tuotteen ostamisella on, mutta pienikin muutos on askel kohti ratkaisua.

Kuinka usein käyt kaupassa autolla? Pakkaatko hedelmät pieniin muovipusseihin? Ostatko yksittäispakattuja välipaloja ja kaukaa tuotua ruokaa? Ostatko säilykkeitä? Paljonko käytät pakasteita ja miten paljon ruokaa heität roskiin? Lajitteletko jätteesi? Vai menevätkö lasipurkit, metallit ja biojätteet sekaroskien mukana kaatopaikalle? Oletko miettinyt millainen on muovipussin matka? 

Tässä huumorilla tehty video vakavasta asiasta:

https://www.youtube.com/watch?v=GLgh9h2ePYw

Food Inc. on vuonna 2008 ilmestynyt dokumentti ruoan tuotannosta ja sen vaietuista puolista.

Säilykepurkin matka ja työntekijöiden näkemyksiä kuvataan Säilöttyjä unelmia -dokumentissa,

Super size me (2004) valottaa pikaruoan vaikutuksia ihmiseen yhden miehen kokeilun kautta.

We feed the world (2005) käsittelee (lähinnä Euroopassa) ruoan tehotuotantoa.

Mehiläisen elokuva (2007) on loistava animaatioelokuva hunajan tuotannosta. Katsokaa, vaikka teillä ei olisikaan lapsia. Oivaltavaa pohdintaa elämästä ja mehiläisten merkityksestä ekosyystemissä.
Nämä ovat kaikki vain palasia suuresta kuviosta. Kaiken kuluttamisen tulisi edetä kohti vihreämpää tapaa. Kriittisyys tuotteiden valinnassa, mutta myös kulutuksen minimoiminen on tärkeää. Elämäntapamme tulisi lähentyä kokonaisvaltaisempaa näkemystä maailmankaikkeudesta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kommentit

Suositut tekstit