Tehostusta vastustuskyvylle

Piti kipaista kauppaan hakemaan karkottajaa orastavalle syyslenssulle. Yleensä ensimmäistä luomien takana kujeilevaa kipua aavistellessani vedän muutaman kourallisen tyrniä suoraan pakkasesta. Tyrni on niin hillitön C-vitamiinipommi, että maistuukin ihan lääkkeeltä! Haluan uskoa sen tehoon. Nyt pakkasessa ei kuitenkaan tyrniä ollut.

Päädyin siis näihin eväisiin:



Valkosipulin kerrotaan ehkäisevän flunssaa ja lyhentävän sen kestoa. Luonnon oma antibiootti sisältää flavonoideja, aminohappoja, vitamiineja ja hivenaineita. Tehoaine allisiinia vapautuu valkosipulista sitä enemmän, mitä pienemmäksi se murskataan. Valkosipuli myös torjuu sieniä, mikrobeja ja viruksia sekä parantaa veren rasva- ja sokeriarvoja. Todellista superruokaa siis!

Inkivääri on puhdistava, tulehduksia poistava raaka-aine, joka on tunnettu kiinalaisessa lääketieteessä tuhansia vuosia. Inkiväärissä ilmeisesti ainakin kapsaisiini, betakaroteeni, kurkumiini, salisylaatti ja kaffeiinihappo vähentävät kipua ja tulehdusta. Auttaa myös pahoinvointiin.

Hunaja tappaa bakteereita ja auttaa ihon soluja uusiutumaan sekä ehkäisee mikrobien ja hiivojen kasvua. Hunaja sisältää vitamiineja, entsyymejä, mineraaleja ja aminohappoja. Se maistuu makeammalta kuin tavallinen sokeri eli kaloreita ei kerry yhtä paljon kuin tavallista sokeria käytettäessä. Hunajaa voi käyttää yskän helpottamiseen ennen nukahtamista nauttimalla lusikallisen suoraan purkista.

Tyrni on supermarja, joka sisältää lukuisia arvokkaita aineita. Se sisältää C-vitamiinia kolminkertaisesti appelsiiniin verrattuna ja runsaasti K-vitamiinia. E-vitamiinia ja A-vitamiinin esiasteita tyrnissä on myös. Ne ovat tehokkaista antioksidantteja. Tyrni sisältää runsaasti tyydyttymättömiä ja välttämättömiä rasvahappoja, joita iho, limakalvot, verisuonet ja sydän tarvitsevat voidakseen hyvin. 

Sitruuna sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, jonka sanotaan ehkäisevän tulehduksia ja tukevan vastustuskykyä. Sitruunan sapoiinit voivat pitää flunssan ja vilustumisen poissa.

Aion nitistää flunssan nauttimalla luonnon omia lääkkeitä mahdollisimman tuoreina. Erilaisista teelaaduista ja hyvistä vaikutuksista kerron lisää toisessa kirjoituksessa. 
Jos teillä on hyviä vinkkejä flunssan torjuntaan, niin niitä otetaan mielellään vastaan!


Kommentit

Suositut tekstit