Syystuulia


Selailin kuvia viime vuodelta ja tuntuu taas hurjalta, miten nopeasti aika kuluu. On taas syksy ja luonto vetää värit niskaansa, ennen kuin riisuuntuu talvea varten. Kunpa tulisi useammin lähdettyä ulos ja kuvattua muistiin luonnon kauneus, hengiteltyä raitista ja ymmärrettyä asioiden oikeat mittasuhteet.

Olen yrittänyt olla reipas tyttö viime aikoina ja saada eteen päin tärkeitä projekteja, kuten tätä blogia. Blogini löytyy blogipolku -palvelusta blogipolku.fi, josta on helppo bongailla uusia mielenkiintoisia blogeja. Käykää kurkkaamassa ja ihmettelemässä.

Näin alkusyksyn innossani olen myös skarpannut terveellisten herkkujen maailmassa. Kokeilin ensimmäistä kertaa terveelliseksi haukuttua smoothiekakkua:

Pohja:
160 g digestivekeksejä
2 rkl kookosöljyä

Täyte:
650 g luomumansikoita
1 luomupäärynä kuorittuna
1 nektariini kuorittuna
3 banaania
1 rkl macajauhetta
1 rkl lucumaa
1 tlk kookoskermaa
1/2 dl steviasokeria
1/2 dl sitruunamehua
8 liivatelehteä

Murskaa keksit ja vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja reunat. Oma vuokani on 24 cm halkaisijaltaan. Lisää keksimurskaan kookosöljy ja painele seos vuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunamehu. Soseuta sulaneet mansikat ja muut hedelmät ja lisää joukkoon jauheet ja kookoskerma. Mausta steviasokerilla.  Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi ja purista liivatteista liika vesi pois. Liota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää liivatemehu muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Ainakin Valio ja Kinuskikissa ovat julkaisseet smoothiekakun ohjeita. Ja toden totta, kakku on hyvää ja maistuu smoothielta. Kakku on myös nopea ja vaivaton valmistaa, aivan kuin smoothiekin. Ei siis löydy tekosyitä olla kokeilematta tätä kevyttä herkkua.








Kommentit

Suositut tekstit