Kesäinen valkosuklaakakku



Pohja:

150 g voita
5 munaa
3 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Sulata voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri tiukaksi vaahdoksi. Lisää käännellen joukkoon voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia. 

Kostutus: 

Laimennettu sitruunamehu

Täyte:

noin 400 g vadelmia ja punaherukoita paseerattuna
(Muista ehdottomasti, jos käytät ulkomaisia marjoja, 
kiehuttaa 2 minuuttia, tai kuumentaa 90 asteessa 5min.!!)

4 dl kuohukermaa tai kevytvispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
noin. 3-4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen sokeri ja vaniljakreemijauhe sähkövatkaimella. Lisää marjasurvos. Kääntele kermavaahto joukkoon. (Maista täytettä, jotta se on omaan makuusi sopivan raikas, ei liian makea.)

Kuorrutus:

200 g valkosuklaata
200 g voita tai margariinia 
5 (-6) dl tomusokeria
2 dl ranskankermaa

Sulata valkosuklaa vesihauteessa, lisää pehmeä voi palasina ja sekoita tasaiseksi. Lisää ranskankerma. Lisää siivilän läpi tomusokeria, kunnes koostumus on levitettävä. Lisää tomusokeria enemmän, jos tarvetta.



Tämä kuorrutus on mukavan simppeli tehdä ja vähän erilainen. Täytteen pieni kirpeys tasoittaa kivasti valkosuklaan makeutta. Kakun voi koristella haluamillaan sesongin marjoilla tai hedelmillä, mutta kannattaa muistaa noudattaa erityistä varovaisuutta ulkomaisten marjojen kanssa. Keittämättä käytettynä ne ovat aiheuttaneet hepatiittiA- ja norovirus-epidemioita. Olkaahan tarkkana myös kahviloissa ja ravintoloissa.



Kommentit

Suositut tekstit