Helpot ja raikkaat herkkuleivokset



Kokeilin paria itselleni aiemmin vierasta tuotetta näiden pikaisten sunnuntaikahviherkkujen valmistukseen. 

Ensinnäkin kokeilin valmista pakastetaikinaa pohjaan (Myllyn paras pyöreä suklaataikina). Jos tuotteesta haluaa vegaanisen, kannattaa tehdä pohjataikina näin:

100 g tummansinistä Keiju-margariinia
0,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täytteeseen käytin puutarhavadelmia ja Oatly:n vegaanista ranskankermaa. Sen voi kuitenkin korvata tavallisella ranskankermalla tai tuorejuustolla. Joukkoon voi lisätä myös vaahdotettua kaurakermaa. Ja maun mukaan sokeria. Namnam. Koristeeksi puutarhavadelma ja esimerkiksi sitruunamelissan tai mintun lehti.

Pohja on juuri paistettuna ihanan rapsakka, mutta jos leivonnaisia joutuu säilyttämään jääkaapissa, pohja pehmenee.



(Kuva kaapattu täältä: http://www.oatly.com/products/finland/imat-fraiche-3/)

Kommentit

Suositut tekstit